Befriande kost med Paleo

Efter småbarns-åren är det nu dags att hitta tillbaka till mitt gamla jag och min gamla kropp!
Förra måndagen började jag jobba igen efter att varit mammaledig i 3 år med 2 barn tätt, så det jag faktiskt längtade mest efter var att få sitta själv och äta min lunch samtidigt som jag bläddrar i en ”svallertidning” i fred! Det var verkligen helt ljuvligt.

Förr gick det lätt att banta tycker jag, man bara struntade i att äta eller så ersatte man något mål mat med en shake, men som mamma känns det inte riktigt bra att göra så.
Jag vill kunna äta med mina barn och helst äta samma mat som dem, men jag har ju insett att falukorv och fiskpinnar inte riktigt är den mat min kropp behöver för att återfår sitt forna utseende. På samma sätt som dieter som utesluter alla kolhydrater och fett inte känns bra för barnen.

Men nu har jag hittat min lösning en grym sida levasockerfritt.se där finns allt!!! De förespråkar en kost som heter Paleo eller stenålderskost och är ingen diet utan en livsstil.
Där finns mat som alla kan äta, inte bantningsmat utan riktig mat som går att leva efter hela familjen man får till och med äta chokladbollar och glass bara man följer deras recept.
Det känns verkligen bra för jag är uppvuxen med fredags-lördagsmys, så det känns viktigt för mig att kunna föra över till mina barn att man kan unna sig något gott till helgen. Att då kunna göra det utan att stoppa i dem massa onödigt socker, konserveringsmedel och azurfärger känns grymt. Det fanns till och med en glass utan ägg och mjölk som vi kunde bjuda kusinerna som är allergiska på fantastiskt!

En grej till som är riktigt bra med levasockerfritt.se är deras matsedlar med handlingslista till varje vecka. Speciellt nu när jag börjat jobba så vill jag kunna maxa tiden med barnen när jag väl kommit hem, att då slippa fundera ut vad jag ska laga är grymt. Jag kollar bara matsedeln på morgonen och tar fram de råvaror som ev finns i frysen så är de tinade och redo att tillagas direkt. Typ alla recept går under timman att tillaga med så det är verkligen genomtänkt och en grym hjälp för stressade småbarnsföräldrar.